X
Min kundvagn
Din varukorg är tom
Summa: 0,00

Frågor och svar

Det går inte använda erbjudandekoden i rutan för erbjudandekod. Hur ska jag göra?

Endast erbjudandekoder som gäller rabatterade priser kan anges i rutan för erbjudandekoder. Lämna övriga erbjudandekoder i meddelanderutan innan du skickar iväg din beställning till oss.

Jag är bronskund. När jag gör tilläggsbeställningar i webbshoppen, så betalar jag bara 1 € eller 3 € i hanteringsavgifter. Annars skulle hanteringsavgifterna vara 1,50 € eller 3,50 €. Stämmer detta?

Ja. Hanteringsavgiften är alltid 1 € för alla kundnivåer i webbshopen (småordertillägg är 2 €).

Kan jag beställa via webbshoppen fast jag inte kommer ihåg mitt kundnummer?

Ja, det går bra. Vi har ditt kundnummer i vårt kundregister.

Kan man köpa äldre frimärken och samlarprodukter från er?

Utvalda produkter från tidigare finns fortfarande till salu, det lönar sig alltid att kontakta oss.

Hur kan jag enklast sätta in pengar på mitt kundkonto?

Ett bra sätt är att göra en inbetalning via vår webbshop. Gå till övrigt/inbetalning. I kassan väljer du betalning med kreditkort, paypal eller via nätbanken.

Kan ni skicka min beställning som rekommenderat brev?

Ja, vi skickar din leverans som rekommenderat brev på begäran. Välj på sidan Leveranssätt rekommenderad försändelse. Avgiften är 10,00 €. 

Mitt kreditkort har debiterats för en beställning av olika produkter som jag gjorde för över en månad sedan. Men jag har fortfarande inte fått något från Posten Åland. Har min beställning försvunnit?

Om din beställning innehåller kommande frimärksutgåvor och/eller produkter som inte har utkommit ännu, kommer din beställning att skickas vid tidpunkten för den senaste utgåvan.

Jag vill ändra mina inloggningsuppgifter till webbshopen. Hur gör jag?

Om du vill ändra ditt lösenord eller e-post, logga in som vanligt. Gå till Mina uppgifter. Längst ner klickar du på skapa nytt lösenord eller ändra e-post. Följ sedan instruktionerna.

Jag har gjort en beställning i webbshoppen. Vänligen debitera mitt kreditkort, ni har redan fått mina kortuppgifter.

Posten Åland har inte längre dina kreditkortsuppgifter sparade. Du kan enkelt och säkert betala i webbshoppen i samband med din beställning. Alternativt kan du betala vid mottagandet via den säkra och krypterade länken från vår hemsida till kreditkortsbolagets sidor. Följ instruktionerna och kom ihåg att ditt kontonummer består av 9 siffror, medan ditt senaste leveransnummer består av endast 7 siffror.

Tipsa en vän: | | Fler