X
Min kundvagn
Din varukorg är tom
Summa: 0,00

Om oss

Åland Post är Nordens yngsta postverk. Ålands posthistoria går tillbaka till år 1638, då Sverige inledde postgången över Åland vidare till den finländska rikshalvan. År 1809 tog det ryska kejsardömet över postverksamheten och år 1917 övergick ansvaret till den nybildade republiken Finland.

Den 1 januari 1993 tog det självstyrda landskapet Åland över och Posten Åland blev ett självständigt postverk. Posten Åland är ett affärsverk med drygt 240 anställda och 20 postkontor och postombud över hela Åland. Frimärken planerar och verkställer utgivningen av de åländska frimärkena.

Den 1 mars 1984 utgavs de första frimärkena för Åland. Frimärkena beskriver Ålands natur, kultur, historia, samhälle och självstyrelse. De åländska frimärkena är resultatet av skickligt hantverk. Varje frimärke är ett konstverk i litet format.

Åland är ett prisvärt och förmånligt frimärksland. Varje år utkommer cirka 15 frimärken. Antalet frimärken och valörer baserar sig på det postala behovet på Åland. Motiven på de åländska frimärkena har anknytning till Åland. Den seriösa och återhållsamma utgivningspolitiken i kombination med vackra motiv och hög kvalitet gör att värdet hålls stabilt.

Läs mera på vår hemsida.

Öppna abonnemang på frimärken eller samlarprodukter.
 

Tipsa en vän: | | Fler